Számos előnnyel jár, ha szabadúszó webdesignerrel dolgozik a webhely felépítése vagy karbantartása során. Mivel a szabadúszó általában önállóan dolgozik, több szempontból is rugalmasabb, mint egy hagyományos webdesign cég. Ha új webhelyre vagy meglévő webhelyének frissítésére vágyik, jó esélye van rá, hogy a legjobb megoldás egy szabadúszó munkája elvégzésére.

1. Költség

A legtöbb szabadúszó webtervezőnek kevesebb rezsiköltsége van, mivel otthonán kívül dolgozik. A szabadúszó gyakran át tudja adni ezeket a megtakarításokat ügyfeleire, és így is jó bevételre tesz szert. Ha szabadúszót vesz fel, nem kell fizetnie a vállalati irodáért, a biliárdasztalért, az edzőterem-tagságért vagy az éves szabadságért.

2. Sebesség

Egy szabadúszó gyorsabban hoz döntéseket és mozog, mint egy nagy tervezőcég. A tervezési felülvizsgálatok gyorsabban megtörténnek, ha csak egy személy végzi a koordinációt. És mivel a szabadúszók maguk határozzák meg munkaidejüket, lehetőség van arra, hogy hosszú órákat dolgozzanak, hogy a projektet időben befejezzék. Csak kérdezz szépen!

3. Következetesség

A legtöbb szabadúszó sokféle kalapot visel, amikor webhelyét építi. Ez magában foglalhatja a grafikai tervezést, a szövegírást, a fotózást, az UX-tervezést és még sok mást. Egy személy, aki a webhely minden aspektusán dolgozik, segíthet megőrizni a webhely dizájnját és hangját egységesen. Ahhoz, hogy egy webhely valóban működjön, az összes különböző résznek jól együtt kell működnie. Egyetlen személy, aki összeállít egy webhelyet, segít ebben.

4. Kommunikáció

Amikor egy szabadúszóval dolgozik, egy konkrét kapcsolattartóval van dolgunk, nem pedig több különböző részleggel. Ez általában közvetlenebb kommunikációt és kevesebb gondot jelent az ügyfél számára. Itt a legfontosabb annak biztosítása, hogy szabadúszó jelöltje válaszoljon telefonhívásaira és e-mailjeire a kezdeti kapcsolatfelvételi szakaszban.

5. Minőség

A szabadúszóktól és kreatív ügynökségektől kapott tervek minősége jelentős mértékben változik. Mindig ellenőrizze az ügynökségek vagy szabadúszók portfólióját, hogy lássa, tetszik-e az általuk végzett munka. A webdizájn világában a vállalkozás méretének nincs összefüggése az elvégzett munka minőségével. Néhány nagy weboldal tervező cég borzalmas portfólióval rendelkezik.

A szabadúszótól vagy ügynökségtől kapott minőség nagymértékben függ a szervezet vagy az egyén természetétől. Mindenképpen lehet olyan szabadúszó tervezőt találni, aki jobb minőségű weboldalt készít olcsóbban, mint egy nagy cég vagy szervezet.

Összegzés

A szabadúszó webdesignerrel való együttműködésnek számos előnye van. Ahol a hagyományos tervező cégek szakértői csapatokat kínálnak, a szabadúszó tervezők maguk dolgozhatnak a webhely minden területén. A szabadúszók csökkentett rezsiköltsége és rugalmas időbeosztása olyan projekteket eredményezhet, amelyek olcsóbban és gyorsabban készülnek el anélkül, hogy feláldoznák a tapasztalt tervező cégtől elvárható minőséget.

Vissza
Vissza
Vissza a blog kezdőlapra